Lucrările de la Aeroportul Baia Mare au fost finalizate. Zborurile din Satu Mare, în pericol? (Video)

Joi, 30 martie, a fost finalizat proiectului de modernizare a Aeroportului Baia Mare. În urma lucrărilor, pista a fost extinsă cu 360 de metri, iar porțiunea portantă cu 15 metri. Astfel, pista are 2.150 de metri și lățimea de 45 de metri.

Suma de 57.765.563,30 lei, din fonduri europene, a fost alocată proiectului de modernizare Aeroportului Baia Mare, în urma semnării contractului de finanțare din data de 13 noiembrie 2015.

Recepția lucrărilor va avea loc în cursul zilei de astăzi, 31 martie, iar dirtectorul Aeroportului Baia Mare spune că zborurile ar putea fi reluate pe la sfârșitul lunii mai.
Motivele acestei investiții care au dus la reconstrucția noii piste de aterizare/decolare au fost devierea râului Băița pe o distanță de 1,3 km, execuția noului drum comunal spre Bozânta Mare pe o lungime de 1 km și realizarea unui pod care traversa râul Băița pe o lungime de 36 m.

„Ne dorim ca Aeroportul Internațional Baia Mare să devină operațional cât mai curând pentru că acest lucru va aduce multe beneficii județului Maramureș prin crearea unor noi oportunități de afaceri”, a declaart pentru redactorii de la www.actualmm.ro, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Întrebarea care se pune în aceste condiții este cât de mult va afecta cursele din Satu Mare, existența unui aeroport aflat la doar câteva zeci de kilometri distanță de municipiul nostru? Se pare că între cele două județe va fi o concurență acerbă în ceea ce privește serviciile aeroportuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.