Control la Spitalul Județean. Minus de 9,5 milioane de lei

Atât Consiliul Județean cât și alte instituții fac verificări asupra modului în care au fost cheltuiți banii de către Spitalul Județean, având în vedere că acesta a încheiat anul 2016 cu un minus de 9,5 milioane de lei. Declarația a fost făcută de către președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul ședinței de azi, 31 martie a CJ.

În aceste condiții, potrivit lui Pataki, noul manager nu a putut face mare lucru în cele două luni de când ocupă această funcție. „Dacă nu l-am fi sprijinit cu un buget provozoriu de 2,5 milioane de lei, ar fi intrat în arierate. Urmează să analizăm anul trecut din multe puncte de vedere, şi nu numai noi analizăm activitatea spitalului pe anul trecut”, spune Pataki.

Șeful CJ a subliniat și faptul că în 2016 Spitalului Județean i s-au alocat 6,5 milioane de lei, însă nu se știe pe ce s-au dus acești bani.

„Anul trecut Consiliul Judeţean a alocat 6,5 milioane lei, problema este că nu se văd acei 6,5 milioane, şi repet, anul s-a încheiat cu minus 9 milioane”, a declarat Pataki.
Președintele CJ a subliniat și faptul că pregătește un proiect de 10 milioane de euro pentru modernizarea spitalului, din fonduri europene. Este vorba despre un proiect transfrontalier România-Ungaria. Ghidul va fi lansat în aprilie 2017, astfel că CJ va avea la dispoziție 3 luni ca să finalizeze proiectul, urmând ca în 2018 să se facă investiţii masive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.