Posibile investiții în exploatarea apelor geotermale

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, alături de subprefectul Altfatter Tamas au primit astăzi, 29 martie, un grup de potențiali investitori în domeniul explorării și exploatării apelor geotermale.

Aceștia propun un parteneriat cu autoritățile locale în instituirea unor perimetre de exploatare precum și o soluție integrată pentru a extrage la maximum beneficiile energiei subterane, de la încălzirea clădirilor instituțiilor publice sau a celor rezidențiale la baze de agrement sau de tratament și închizând lanțul energetic cu agricultura în spații potejate (sere).

Prefectul a subliniat faptul că acest domeniu este foarte important, declarând că județul Satu Mare are un potențial care nu este exploatat la maxim.

Conform specialiștilor prezenți, în județul Satu Mare pornind de la orașul Livada, care poate dezvolta o investiție serioasă în domeniul energiei termale, pe axa Ardud – Beltiug – Tășnad toate comunitățile pot exploata beneficiile apei termale. Energia geotermală reprezintă un capitol important în strategia energetică a Guvernului și poate atrage fonduri europene semnificative.

Darius Filip și-a exprimat speranța că primarii localităților cu potențial geotermal vor înțelege potențialul de dezvoltare pe care exploatarea apei termale o va aduce comunității și că în scurt timp în județ vor demara proiecte în acest domeniu, asigurându-i pe cei prezenți de tot sprijinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.