Drumurile județene sunt în stare critică. Ce spune Pataki Csaba

Mai multe tronsoane de drumuri județene sunt în stare critică, a declarat astăzi, 29 martie, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și asta în condițiile în care la sfârșitul săptămânii trecute una dintre firme a contestat lucrările de întreținere a acestora. Pentru a putea intervenii pe aceste tronsoane, Pataki propune darea acestora în administrarea primărilor, asta ar fi o soluție pentru a ieși din blocaj.

„Am o veste foarte proastă în condițiile în care s-a contestat iarăși întreținerea drumurilor județene și știu că și salvările, și pompierii și toată lumea circulă pe aceste drumuri. Noi încercăm să găsim alte soluții legale de a da în administrare primăriilor, altfel trebuie să așteptăm iarăși o decizie de la Curtea de Apel. Sper că nu va dura doi ani licitația, cum a durat la primărie. Nu e vorba, din fericire, de toate drumurile județene. 200 de kilometri sunt încă în garanție, 200 de km sunt șantier, 100 de kilometri proiecte depuse, jumătate deja câștigate. Deci e vorba de 250 de km din cele 850 pe care le avem”, a declarat Pataki.

Acesta a subliniat și faptul că în județ sunt tronsoane critice precum cele de la: Moftinu Mare spre Craidorolț care este impracticabil; legătura spre Pir, din Pirul Nou spre Pir; Carei-Foieni-Ciumești-Satu Mare; Cămin – Berveni.

De asemenea, șeful CJ critică modul de licitare a lucrărilor.

„Nu eu am fost cel care a decis că se licitează tot județul deodată. Dacă era lotiza și mă asculta cineva, era împărțit în patru loturi și nu se bloca tot județul”, spune Pataki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.