În județ avem un singur medic geriatru

În prezent, în județul Satu Mare există un singur medic specialist în geriatrie. Este vorba despre medicul specializat în bolile vârstei a treia, și asta în condițiile în care în județul nostru sunt aproximativ 90.000 de pensionari.

Problema a fost adusă în discuție de către col (r) Gheorghe Strâmb, președintele Consiliului Județean al Pensionarilor Satu Mare, în cadrul ședinței de astăzi, 28 martie al Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele Persoanelor Vârstnice.

Acesta a semnalat faptul că numărul geriatrilor în județul Satu Mare este destul de scăzut și astfel nu se poate acoperi întreaga paletă patologică aferentă vârstei a treia.

În intervenția sa, directorul executiv adjunct al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Raveca Gliga, a declarat că în județul nostru există un singur medic geriatru.

Și asta în condițiile în care avem aproximativ 90.000 de pensionari, iar paleta patologică care apare odată cu înaintarea în vârstă este destul de diversificată.

Problema necesită o rezolvare cât mai urgentă, deoarece, se înțelege de la sine, un singur medic nu are cum să deservească zeci de mii de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.