Educație fără frontiere

Luni, 27 martie, elevi ai Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare, împreună cu directorul adjunct Elek Robert, profesoarele Dobos Angéla și Dr. Bonto Gabriela Cristina, au participat la o dezbatere cu tema „Practici și programe de integrare pentru solicitanții de azil/refugiați în societatea românească” din cadrul Proiectului Interjudețean„Educație fără frontieră”, în Șomcuta Mare, județul Maramureș.

Evenimentul a fost organizat în cadrul parteneriatului dintre Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solocitanții de Azil Maramureș și școala gazdă, Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare.

La masa rotundă au participat atât elevi străini, cât și elevi români care au în clasele lor colegi străini. S-a abordat problema integrării lor în școala românească. Elevii și profesorii sătmăreni au putut adresa întrebări străinilor despre integrarea lor, despre percepția asupra școlii, colegilor, iar elevilor români despre felul în care i-au integrat, despre cum este să îi aibă colegi.

Dezbaterea a fost urmată de un spectacol susținut de elevi ai Liecului Teoretic „Ioan Buteanu”, dedicat „Zilei Internaționale a Teatrului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.