Cimitirul Eroilor din Satu Mare ar putea deveni unul internațional. Cine spune asta

Cimitirul Eroilor ar putea deveni unul internațional susțin reprezentanții veteranilor de război dar și redactorul coordonator al Revistei „Eroii Neamului”, Voicu Șichet. Idea a fost lansată în cadrul ședinței de astăzi, 28 martie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, ce a avut loc în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ.

Cei care au venit cu idea spun că în acel spațiu sunt înmormântați atât soldați români cât și slovaci, ruși, ucraineni și maghiari.

„Problema este că, cu 100 de ani în urmă, a fost înființat acest cimitir, iar noi nu suntem în stare să îl întreținem”, spun reprezentanții veteranilor de război.
Discuția a fost deschisă în perspectiva sărbătoriri centenarului Marii Uniri, care va fi marcat anul viitor, în 2018.

De asemenea, veteranii s-au declarat nemulțumiți de faptul că de ani de zile autoritățile locale nu fac nimic în vederea amplasări Statuii Ostașului Necunoscut, deși în acest sens s-au făcut multe discuții și chiar au început unele demersuri, care apoi au fost oprite din motive necunoscute.

În altă ordine de idei, vârstnicii au readus în discuție și starea proastă a trotuarelor, dar și a pietrelor cubice de pe Pasajul „Corneliu Coposu” care au fost scoase din carosabil și aruncate aiurea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.