Campania „Iubește intelligent”, la final

Campania de prevenire a violenţei sexuale „Iubeşte inteligent!” a ajuns la final. Evenimentul de închidere a campaniei a avut loc vineri, 24 martie, pe Pasajul „Corneliu Coposu”. 

Pe parcursul a șase luni, Poliţia sătmăreană, alături de alte 14 instituţii partenere, a organizat şi susţinut o serie de activităţi în licee, şcoli postliceale sanitare şi instituţii de ocrotire. Un obiectiv al campaniei a fost acela de a transmite un mesaj publicului larg referitor la perceţia asupra victimei violenţei sexuale, respectiv asupra agresorului.

„Ruşinea nu este a victimei, ci a agresorului!” este unul dintre mesajele transmise prin intermediul materialelor de campanie, flyere şi broşuri informative realizate cu sprijinul Spitalului Judeţean de urgenţa Satu Mare, respectiv al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret.

Cele 14 licee în care au fost desfăşurate activităţi de informare şi prevenire a violenţei sexuale au fost invitate vineri, 24 martie, în cadrul manifestărilor prilejuite de „Ziua Poliţiei”, la un concurs de afişe pentru o potenţială campanie pe acest subiect.

Activitatea a avut loc în Pasajul „Corneliu Coposu”, unde au răspuns prezent invitaţiei elevi din opt licee din judeţ, respectiv: Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Doamna Stanca, Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron din Negreşti Oaş, Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Turţ, Liceul iuliu Maniu din Carei, Liceul Tehnologic George Bariţiu din Livada, Colegiul Tehnic UNIO -Traian Vuia şi Colegiul Economic Gheorghe Dragoş. Fiecare liceu a prezentat un afiş de campanie sugestiv printr-o expoziţiei vie realizată de elevi. Juriul format din reprezentanţi ai instituţiilor partenere, respectiv: dr. Szatmari Anamaria (Spitalul Judeţean de Urgenţă), psiholog Raluca Rebic şi asistent social Cristina Balaj (SPAS), psiholog Sânziana Cristea (CJRAE), Mihaela Balint ( Poliţia Locală), Simona Galiş (Penitenciar) a acordat note afişelor participante, în final premianţii fiind:

Locul 1: Liceul Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Turţ
Locul 2: Colegiul Naţional Mihai Eminescu
Locul 3: Colegiul Tehnic UNIO -Traian Vuia.

Elevii care au realizat afişele au primit diplome şi premii din partea organizatorilor.

Cei peste 100 de liceeni prezenţi la eveniment au putut urmări scenete de teatru având ca tematică situaţii de violenţă sexuală, acestea fiind realizate şi interpretate cu succes de elevi ai Colegiului Naţional Ioan Slavici. Actorii amatori care au încântat publicul spectator şi au reuşit să transmită un mesaj de impact tuturor celor prezenţi au fost: Rafael Ţiţoc, Horvat Laura, Paula Flore, Teodora Oros şi, coordonatorul acestora, Vlad Gavriş.

Muzica asigurată de Palatul Copiilor dar şi vremea bună au contribuit reuşita acestui eveniment public ce marchează finalul unei campanii care a trezit interesul tinerilor şi cadrelor didactice încă de la debutul său.

Alături de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, în organizarea evenimentului si-au adus contribuția Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.