„Ziua Francofoniei”, marcată la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (Foto)

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare „Ziua Francofoniei” a fost sărbătorită vineri, 24 martie, începând de la ora 13.00, în Sala de festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a liceului, printr-un spectacol organizat și coordonat de către profesoara de limba franceză Mariana Molnar care, de altfel, a avut un cuvânt de început adresat celor prezenți.

Această sărbătoare a limbii franceze a fost un prilej de a înmâna în mod festiv diplomele de competențe lingvistice Delf celor care au promovat cu succes sesiunea 2016 (Iagher Oana, din clasa a XII-a D, nivel B1; Pop Livia, din clasa a XII-a D, nivel B1; Popa Bianca, din clasa a XII-a E, nivel B1; Dragoman Diana, din clasa a XII-a F, nivel B2; Diude Alexandra, din clasa a XII-a C, nivel B2; Borșa Mario, din clasa a XII-a C, nivel B2) respectiv de a-i felicita pe elevii care au promovat sesiunea februarie 2017, nivel B1 (Berci Sara, din clasa a XII-a D; Ciupac Miruna, din clasa a IX-a D; Fernea Tincuța, din clasa a XII-a F; Gale-Cazan Bogdana, din clasa a XI-a B; Ile Diana, din clasa a XII-a B; Lungu Alexandra, din clasa a XI-a A; Mașniță Valentina, din clasa a XI-a B; Necșe Karina, din clasa a XII-a F; Roas Claudia, din clasa a XI-a G; Roatiș Iris, din clasa a XI-a A). Înmânarea diplomelor a fost realizată de către profesoarele de limbă franceză a școlii, cele care au coordonat pregătirea acestor elevi, Mariana Molnar și Irina Kiraly.

Au fost felicitate elevele care vor reprezenta școala la Olimpiada Națională de Limba Franceză, Miruna Ciupac din clasa a IX-a D și Gabriela Gherman din clasa a X-a F.
Momentele artistice au fost punctate de dansatorii Luiza Jurguț din clasa a XI-a B și Eduard Ignat din clasa a X-a B, iar eleva Luana Erdos din clasa a X-a D, acompaniată la chitară de un fost elev al liceului, Gabriel Koka, a cântat o melodie în limba franceză.

Expoziția din fundalul scenei a fost un periplu imaginar original prin mai multe țări francofone din lumea întreagă prezentând citate și sintagme care promovează francofonia.
În sală au fost prezenți elevi și profesori din liceu.

Spre final, eleva Diana Dragoman, într-un mod adolescentin și optimist, a evidențiat importanța studiului limbii și civilizației franceze pentru orice tânăr în plină dezvoltare.

Acțiunea s-a încheiat prin cuvintele adresate celor prezenți de către directorul adjunct a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, prof. Nicoleta Cherecheș, și respectiv de directorul prof. Liviu Rotaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.