Adrian Râpa – Fantezia Decor Satu Mare: „Eu mă consider un artist”

Adrian Râpa de la Fantezia Decor din Satu Mare a câștigat în acest an titlul de cel mai bun sculptor în fructe și legume în cadrul GastroPan 2017. Acesta a împărțit cea mai înaltă treaptă a podiumului cu Kinga Forris din Târgu Mureș. Tema concursului de sculptat în fructe și legume a fost „Lumea acvatică”.

„Eu am deja zece ani de când lucrez. Lucrez de la 14 ani. M-am apucat din ambiție. Am avut fântâni de ciocolată înainte și ulterior am văzut sculpturi. Și am zis că ar fi o idee foarte interesantă și pentru mine. Mie mi-a plăcut înainte să desenez foarte mult. Am terminat Mecanica. Părinții mei au un laborator de cofetărie, iar eu numai cu asta mă ocup, cu fântâni de ciocolată și aranjamente la evenimente. (…) Eu mă consider un artist, nu neapărat un bucătar sau gastronom foarte bun”, a declarat, pentru Agerpres, Adrian Râpa.

Sâmbătă, 25 martie, la GastroPan 2017, eveniment organizat la Sibiu, Adrian Râpa a sculptat pești în dovleac și un întreg univers al mării.

„Am făcut pentru prima dată în viața mea așa ceva. În zece ani nu am sculptat niciun pește. E vorba de imaginația unui artist … Cartoful dulce este un pic cam ațos, ghimbirul, țelina sunt puțin mai rigide. Dovleacul plăcintar e generos. Poți lucra pe detalii. Are textura perfectă pentru detalii. Pepenele roșu se poate lucra foarte frumos ca și contrast de culori. Un pește din dovleac se poate face în 20 de minute”, spune Adrian Râpa.

Concursurile GastroPan din acest an s-au desfășurat în perioada 23-25 martie.

Pentru mai multe informații citiți aici:

http://www.satmareanul.net/2017/03/25/adrian-rapa-cel-mai-bun-sculptor-in-fructe-satmareanul-a-cucerit-locul-i-la-gastropan-foto/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.