Salvați Copiii România, dotează maternitățile din țară. Satu Mare, pe harta organizației

În acest an, 33 de maternități din țară vor fi dotate cu aparatură medicală performantă, spun reprezentanții Organizației „Salvați Copiii România”. Pe harta organizației se află și municipiul Satu Mare.

Pe parcursul anului 2017, echipamente performante vor ajunge în 33 de maternități, din orașele: București (4 unități medicale), Timișoara, Craiova, Mangalia, Deva, Iași, Bicaz, Târgu Neamț, Roman, Pitești, Caransebeș, Bârlad, Târgu-Mureș, Buzău, Brașov, Gura Humorului, Rădăuți, Botoșani, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Buftea, Bacău, Baia Mare, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Oradea, Zalău, Caracal, Sibiu, Salvați Copiii alocând un buget total de 2,4 milioane lei pentru acestea.

Până în prezent, datorită investițiilor totale făcute de Salvați Copiii România, în valoare totală de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală corespunzătoare.

„Am decis să continuăm programul de combatere a mortalității infantile și în acest an, tocmai pentru că progresul este vizibil și consistent: două procente mai puțin în rata mortalității infantile înseamnă câteva mii de copii prematuri salvați. Să ne oprim la mijlocul drumului nu este niciodată o opțiune, mai ales atunci când vorbim despre nou-născuți. De cele mai multe ori, șansele lor la viață depind de aparatura medicală pe care o are maternitatea în care vin pe lume. Mai mult chiar, șansa medicilor de a-și face excelent profesia depinde, și ea, de logistica pe care o au la îndemână. Nimic nu e mai trist decât să știi că poți salva un copil, dar nu ai la dispoziție un incubator sau un ventilator pentru a o face”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.