NEPI și Mc Donald’s, boicotate. Primăria declară război samsarilor imobiliari (Video)

Primarul Kereskenyi Gabor declară război samsarilor imobiliari care încearcă să blocheze investițiile ce urmează a fi implementate în municipiul Satu Mare. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 22 martie.

La conferința de presă, alături de primar au participat și consilierii din cadrul Comisiei Juridice, și anume: Romeo Pop (PNL), Zazula Bela (UDMR), Mihai Huzău (ALDE), Ștefan Ressler (UDMR), Silviu Sumlas (PSD) dar și city-managerul Maskulik Csaba.

„Avem un scop comun, și anume, sprijinirea investitorilor și a investițiilor private în municipiul Satu Mare”, a declarat primarul.

Edilul spune că în urma negocierilor purtate cu Mc Donald’s, investitorul a trimis în data de 20 martie, o scrisoare de intenție Primăriei Satu Mare, prin care se arată că dorește să deschidă un Mc Drive și a un Mc Caffe în zona Burdea, pe spațiul unde în trecut a fost benzinăria MOL.

Între timp, însă, primarul spune că au apărut câțiva afaceriști, samsari imobiliari care solicită exact acel teren „prin intermediul unor bătrânei de 80 de ani”.
În ceea ce privește terenul unde ar urma să fie construit Mega-Mall-ul NEPI, câteva persoane din Ungaria solicită anularea în instanță a unui titlu de proprietate asupra unui teren cumpărat de NEPI, încercând astfel să blocheze investiția.

Cu toate acete piedici, primarul spune că aceste investiții merg mai departe „și declarăm război total samsarilor imobiliari care doresc să bage bețe în roate investițiilor din municipiu”.

În aceeași ordine de idei, edilul spune că azi a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru NEPI, iar săptămâna viitoare luni, 27 martie, se va lua deja în discuție înființarea unui sens giratoriu în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.