Caravana deșeurilor reciclabile la școlile din județ (Foto)

Pentru marcarea evenimentului ecologic „22 Martie – Ziua Mondială a Apei”, APM Satu Mare a lansat o nouă provocare la adresa instituțiilor de învățământ. Este vorba despre „Caravana deșeurilor reciclabile” acțiune care a avut loc luni, 20 martie, în intervalul orar 10.00 – 17.00.

În cadrul acțiunii, elevii au avut de amenajat câte un punct de colectare pentru deșeuri reciclabile (hârtie, plastic, sticlă și DEEE), în fața școlii, utilizând containerele din dotarea unității de învățământ dar și să sensibilizeze populația din zona limitrofă a instituției, pentru a preda o cantitate cât mai mare de deșeuri reciclabile la punctul de colectare special amenajat.

Până la această oră a fost preluată de către agentul economic colector de deșeuri reciclabile, SC Alpin SRL, o cantitate de 15 tone de deșeuri reciclabile.

Cantitatea totală colectată se va face publică cu ocazia simpozionului din data de 22 martie, respectiv numele școlilor cu cele mai mari cantități de deșeuri colectate. Simpozionul va avea loc la stația de epurare a municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.