Atelier Teatru de umbre, la Biblioteca Județeană

Centrul de formare Biblionet din cadrul Bibliotecii Județene organizează în perioada 22-24 martie cursul gratuit „Atelier Teatru de umbre” care se adresează bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Satu Mare.

În acest fel, instituția cărții își propune să marcheze, în avans, Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită în fiecare an, începând cu 1962, la data de 27 martie.

Cursul va fi livrat de către formatorii Bianca Ciceo și Raluca Istrate, cu participarea unui număr de 13 bibliotecari din tot atâtea biblioteci publice, după cum urmează: Biblioteca Municipală Carei, Biblioteca Orășenească Negrești-Oaș și bibliotecile locale din comunele Viile Satu Mare, Botiz, Tiream, Tarna Mare, Beltiug, Terebești, Sanislău, Acâș, Gherța și Santău.

„Atelierul îşi propune să iniţieze bibliotecarul în lumea teatrului de umbre în vederea dezvoltării de servicii noi în bibliotecă și de diversificare a paletei de activități desfășurate în bibliotecă. Această activitate este în măsură să contribuie la dezvoltarea profesională a bibliotecarilor din județul Satu Mare și să încurajeze schimbul de idei și bune practici între participanți. Cursul este bazat pe metode de educație non-formală; este dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și formarea atitudinilor, utilizând știinte comportamentale folosite în educația adulților și aplicate prin metoda experiențială”, sunt de părere cei doi formatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.