Sute de tineri au parcurs „Calea Sfintei Cruci”

Peste o sută de tineri catolici, vorbitori de limba română au parcurs sâmbătă, 18 martie „Calea Sfintei Cruci” în cadrul unui pelerinaj la Ferneziu, Baia Mare.

De mai mulți ani, tinerii romano-catolici, vorbitori de limba română din Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare parcurg împreună „Calea Sfintei Cruci” în postul mare. Anul acesta, organizat de franciscanii minoriți din Baia Mare, locul întâlnirii era capela din Ferneziu, Baia Mare.

În ziua de sâmbătă s-au adunat acolo peste o sută de copii și tineri, sosiți din Satu Mare, Huta Certeze, Negrești-Oaș, Boinești, Sighetul Marmației, Vișeu de Sus, respectiv din Baia Mare – comunitatea parohiei Sfântul Iosif și tinerii de la Fundația de Voluntari Somaschi.

După ce s-au rugat în capelă, tinerii au pornit cu crucea, cântând între stațiuni, și citind câte-o meditație la fiecare, despre puterea împotriva fricii și izolării, despre conștiința dreaptă și responsabilă, despre ajutorarea celor prigoniți, săraci și bolnavi.

Tinerii au fost invitați apoi la masă, dar nu înainte ca preotul Heinrich Ferenc, paroh de Ferneziu să le povestească despre trecut: formarea comunității catolice de limba română din Ferneziu, despre tinerii, care au trecut prin băncile bisericilor și au format apoi o familie sau au devenit preoți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.