Cod Galben de inundații în județul Satu Mare

Începând de astăzi, 18 martie, ora 16.00, până luni, 20 martie, este în vigoare o atenționare hidrologică de Cod Galben pentru unele râuri din județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Maramureș, Timiș și Satu Mare. În județul nostru, atenționarea hidrologilor vizează râul Tur.

În acest context, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a transmis reprezentanților structurilor teritoriale vizate de atenționările de cod galben, să monitorizeze permanent efectele din teren și să raporteze Centrului Național de Conducere Integrată al MAI orice situație de risc pentru populație.

În județele unde situația o va impune, se vor activa comitetele județene pentru situații de urgență în vederea gestionării integrate a tuturor aspectelor care reprezintă un pericol pentru comunitate.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor din zonele vizate de avertizări să se informeze permanent asupra schimbărilor meteorologice, să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, precum și parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilele pagube generate de vântul puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.