Elev de la Colegiul „Mihai Eminescu”, pe podiumul unui concurs național

Mihalca Patrik, elev în clasa a IX-a B la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a câștigat premiul III la etapa națională a Concursului „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”. Competiția s-a desfășurat în perioada 3-9 martie, la Ploiești.

Anul acesta, la etapa națională, la Secţiunea „Istorie – soft educational”, elevul Mihalca Patrik din clasa a IX-a B de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare a obţinut premiul al III-lea cu lucrarea „Istoria aviației românești”, coordonată de profesorii Nicoleta Cherecheş Nicoleta şi dr. Georgeta Cozma.

Această lucrare reprezintă contribuția personală a elevului Mihalca Patrik la proiectul transdisciplinar „Omul de la Pământ la Cer” (din care face parte începând cu acest an școlar), proiect dezvoltat de Echipa Multitouchcnme și coordonat de dr. Georgeta Cozma.

Echipa Multitouchcnme a obținut în 2011, în cadrul Concursului național inter și transdisciplinar, premiul întâi pe regiunea de Nord-Vest a României concretizat, la cea vreme, și în dotarea școlii cu un laborator multi-touch (tema abordată este extrem de complexă, Univers – Aviaţie – Zbor).

Ținuta vestimentară a concurentului, specifică tematicii studiului prezentat, a fost asigurată prin intermediul doamnei Simona Stan, Instructor parașutist /Antrenor Maestru Aeronautică la Aeroclubul România.

Pagina web, realizată în HTML, are valoare de resursă educațională care susține procesul de e-Learning, metodă de predare modernă, specifică erei informaționale în care existăm. Ineditul paginii constă în modul în care sunt organizate informațiile, subordonate tematicii, astfel încât aceasta devine o resursă educațională interactivă.

Acest concurs i-a permis proaspătului eminescian Mihalca Patrik să îmbine într-un mod armonios și glorios, până la urmă, cele două pasiuni, istoria și informatica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.