Ce străzi vor fi modernizate în Satu Mare și cât costă (Video)

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 14 martie, consilierii municipali au aprobat, cu unanimitate de voturi, cele 13 proiecte de hotărâre cu privire la reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ce vizează mai multe investiții din oraș.

Astfel, unul dintre proiecte vizează reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș (cel de pe strada Ștrandului), iar al dolea reabilitarea unui corp de clădire aparținând Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare.

Totodată, consilierii au aprobat și reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru: modernizarea Drumului Careiului, reparații capitale la Podul Decebal, dar și pentru modernizarea străzilor: Curtuiuș, Diana, 1 Iunie, Lunca Sighet, Mărăști, Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei, Mașinistilor, Ferăstrău, Merilor și Depozitelor.

„Vreau să punctez că toate investițiile, mai puțin Podul peste râul Someș, amplasament strada Ștrandului, sunt incluse pentru finanțare, măcar să începem execuția acestor lucrări de investiții în acest an, din bugetul propriu. Deci dacă chiar nu vom fi ajutați de către Ministerul Dezvoltării Regionale, vom demara execuția acestor investiții.
Chiar așteaptă lumea să adoptăm bugetul local pentru anul 2017 și putem să scoatem la licitație execuția acestor lucrări. Bineînțeles, ar fi de un mare ajutor să fie finanțate și aceste obiective de investiții din noul PNDL, dar dacă nu, cred că cu un efort vom putea finanța din bugetul local. Singura investiuție pe care nu o putem finanța din bugetul local este podul peste Someș, pentru că nu putem să asigurăm finanțarea unei investiții care este de 90 de milioane de lei”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

Valoarea totală a acestor investiții (în afară de cel de-al treilea pod) se ridică la cel mult 50 de milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.