Un medic și-a lansat cartea de poezii la Carei

Sâmbătă, 11 martie a avut loc lansarea cărții de poezie Ferestrele mării” („A tenger ablakai”, semnată de careianul Fülöp György. Evenimentul s-a desfășurat la Castelul Karolyi.

Manifestarea s-a desfășurat sub forma unui dialog între autor, Fülöp György, invitatul acestuia, Balázs Imre József, poet, critic literar și conferențiar, doctor în cadrul Departamentului de literatură maghiară al Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și publicul prezent în eleganta sală a castelului din Carei.

Fülöp György, originar din Carei, de profesie medic a răspuns întrebărilor puse de interlocutorul acestuia, a vorbit despre tematica poeziilor, despre sursele de inspirație, precum și despre diversele probleme pe care le observă în societatea actuală.

La finalul evenimentului cei prezenți au primit o carte cu dedicație din partea autorului și au putut participa la o degustare de vinuri alese, astfel discuțiile au continuat și după lansarea oficială, lângă un pahar de vin.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.