Gabriel Leș: „Pentru anul 2017 ne propunem să încadrăm aproximativ 2.800 de posturi”

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a semnat ordinul referitor la nomele de aplicare a Legii Rezervistului Voluntar. Pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofiţeri, maiştri militari/subofiţeri şi gradaţi/soldaţi.

„Am semnat ordinul referitor la nomele de aplicare a Legii Rezervistului Voluntar, documentul având în vedere crearea condiţiilor pentru realizarea unui nivel de pregătire a rezerviştilor voluntari cât mai apropiat de cel al personalului militar în activitate. Pentru anul 2017 ne propunem să încadrăm aproximativ 2.800 posturi, după care vom vedea care sunt nevoile de completare a rezervei noastre și care va fi reacția publicului; până acum interesul manifestat este unul mare. Criteriile de recrutare vor conține bareme medicale, psihologice și de pregătire fizică, iar diferențierea pe categorii de personal, arme şi specialităţi militare se va face în funcție de nivelul studiilor absolvite. Sistemul voluntariatului va ținti atât atragerea persoanelor cu experiență militară, apte însă să continue pregătirea, cât și oameni care nu au background militar, dar care sunt doritori să încerce. Am pregătit și suportul bugetar pentru asigurarea unei formule de pregătire periodică suficientă pentru acești rezerviști voluntari.

Constat că în spațiul public sunt informații legate de reintroducerea serviciului militar obligatoriu, la care voi răspunde categoric: nu există susținere pentru acest demers”, spune ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Responsabilitatea recrutării candidaților va fi a centrelor militare, iar selecția se va face la sediile structurilor militare beneficiare de către o comisie stabilită la nivel de judeţ/sector şi constă în parcurgerea unor probe psihologice şi fizice.

Candidaţii declaraţi „Admis” în urma parcurgerii probelor de selecţie efectuează examinarea medicală în unităţile din reţeaua sanitară a Ministerului Apărării Naţionale.

Raporturile de serviciu între rezerviştii voluntari şi instituţia militară se stabilesc pe bază de contract, care se încheie între cel în cauză şi comandantul/şeful structurii militare în care urmează să-şi desfăşoare activitatea, în calitate de reprezentant al MApN.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.