Sărbătoarea muzicii populare la Medieșu Aurit. Deputatul Ioana Bran, alături de medieșeni (Galerie foto)

Zeci de concurenți s-au întrecut astăzi, 12 martie, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului-concurs de folclor „Rozmarin în colțu’ mesii”, eveniment ce a avut loc la Căminul Cultural din Medieșu Aurit. La festival a participat, în calitate de invitat special, secretarul Camerei Deputaților, parlamentarul social-democrat Ioana Bran.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți și deputatul PSD Octavian Petric respectiv consilierii județeni Ioan Pop și Ciprian Ardelean.

În cadrul deschiderii oficiale au luat cuvântul: deputații Ioana Bran și Octavian Petric, consilierul județean Ioan Pop, primarul comunei Medieșu Aurit Radu Iancu, directorul Muzeului județean Felician Pop și cel al Centrului de Creație Satu Mare, Robert Laszlo.

După deschiderea oficială a festivalului de astăzi, pe scenă au urcat interpreți de muzică populară, aducând astfel un omagiu folclorului românesc.

În cadrul galei au evoluat și artiști consacrați, dar și ansambluri îndrăgite de muzică popular, precum: Marcela Latiș, Ansamblul „Tulnicul”, Corul Medieșana, Ansamblul Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, Nicolae Sabău, Petrică Mureșan, Alexandru Pugna și Veta Biriș.

„Am participat azi în comuna mea natală, Medieșu Aurit la a patra ediție a festivalului concurs „Rozmarin în colțu’ mesii”. 32 de interpreți din județ și din zona Maramureșului istoric s-au întrecut pentru marele premiu. Corul Medieșana, Nicolae Sabău, Veta Biriș și Petrică Mureșan au completat atmosfera festivalului, în perioada alocată juriului pentru deliberare, cu interpretările lor de excepție”, spune deputatul Ioana Bran.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare în parteneriat cu Primăria comunei Medieşu Aurit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.