Pregătiri pentru începerea lucrărilor la centura de ocolire a municipiului Satu Mare

Prezent vineri (10 martie) seara la întâlnirea din cadrul programului „Start-Up Nation”, prefectul Radu Bud a declarat că Ministerul Transporturilor a finalizat proiectul de hotărâre de guvern pentru exproprieri în ceea ce privește centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Astfel că, după adoptarea acestuia se poate emite ordinul de începere a lucrărilor.

„Știu că mulţi şi-au pierdut încrederea în acest proiect, dar el există şi va avea un impact deosebit asupra judeţului Satu Mare”, a subliniat prefectul. De asemenea, acesta și-a exprimat speranță ca acest proiect va fi sprijinit de către toți parlamentarii sătmăreni.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

Totodată, se vor construi și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.
Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.