Primarii mai au o săptămână pentru a depune proiecte de dezvoltare (Video)

Aflată într-o vizită oficială la Satu Mare, vicepremierul României Sevil Shhaideh a avut o întâlnire cu primarii din județ, în cadrul căreia le-a prezentat acestora prioritățile pe care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene le are în actuala perioadă guvernamentală. Detalii despre întâlnirea cu primarii au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 10 martie, la Satu Mare.

Alături de vicepremier, la conferința de presă au participat și: ministrul Apărării Naționale Gabriel Leș, deputații Ioana Bran (PSD) și Erdei D. Istvan (UDMR), primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, prefectul Radu Bud dar și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Potrivit vicepremierului, prioritatea numărul unu este asigurarea celor 10 servicii de bază în ceea ce privește modernizarea satului românesc (apă, canalizare, drumuri modernizate, școli, grădinițe, dispensare, etc.).

O altă tematică dezbătută a fost cea referitoare la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene. În acest context, vicepremierul le-a cerut autorităților locale să pregătească proiecte, dar și să sesizeze anumite blocaje generate de guvernul anterior.

Primarii au la dispoziție încă o săptămână pentru a depune proiecte, adică până pe data de 17 martie.

Vicepremierul spune că primarii din județul Satu Mare nu au sesizat probleme mai deosebite decât cei din alte zone ale țării, însă atragerea fondurilor europene trebuie să reprezinte o prioritate pentru aceștia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.