Pompierii continuă căutările persoanei înghițite de apele Someșului

Pompierii continuă căutările în cazul bărbatului dispărul în data de 26 februarie în râul Someș în timp ce se afla la pescuit.

De la data dispariției, câte un echipaj cu barcă pneumatică îl caută zilnic pe bărbat.

Deoarece există posibilitatea ca victima să fi fost purtată de ape dincolo de granița cu statul ungar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare a luat legătura cu autoritățile maghiare în scopul extinderii căutărilor de către aceștia și în zona lor de competență.

Vă reamintim că în data de 26 februarie un pescar a căzut în apă, iar alţi doi au sărit după el cu gândul de a-l salva, însă au rămas şi ei blocaţi în albia râului, deoarece malul era abrupt.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au găsit la mal un bărbat de aproximativ 32 de ani, recuperat de către o persoană aflată în zonă, pe ceilalţi doi neputându-i salva. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical, întrucât se afla în şoc hipotermic, ulterior, fiind transportat de urgenţă la spital.

Totodată, pompierii au adus la mal cu ajutorul accesoriilor din dotare, un bărbat de aproximativ 48 de ani, în stop cardio – respirator, pentru care s-au început procedurile de resuscitare, însă fără succes, medicul SMURD declarându-i decesul.

Cea de-a treia victimă (bărbat de aproximativ 50 de ani) a fost luată de apă înainte de sosirea echipajelor de salvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.