Seri Pozitive: „Exprimarea emoțională – eliberare de stres și boală”

Proiectul „Seri Pozitive”, iniţiat de Asociaţia „Schimbare Pozitivă” din Cluj, reprezintă seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă, creându-se un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute fiind de actualitate pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat.

La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii martie este „Exprimarea emoțională – eliberare de stres și boală”, iar invitata serii este Cornelia Hancsiki.

Va fi o seară … emoționantă … !

Și știti de ce …? Pentru că ne vom întâlni cu emoțiile, le vom privi în față și le vom simți puterea, vom vedea că sunt minunate așa cum sunt, nu sunt emoții rele, urâte sau periculoase atâta timp cât vom asculta ce ne spun, vom vedea prin ce colț de suflet sau de trup s-au ascuns și ce fac acolo. Unele sunt resemnate și devin greoaie și ne împiedică să mergem mai departe, altele sunt mai neastâmpărate și nu ne dau pace deloc făcându-ne să trăim veșnic stresați, iar altele, cele mai ascunse și mai nebăgate în seamă ne îmbolnăvesc pentru a ne face timp să ne oprim și să le dăm drumul … Se întâmplă uneori să nu fim capabili să ne recunoaștem propriile emoții. Științific termenul se numește alexitimie.

Alexitimia se referă la o abilitate limitată de a recunoaște propriile emoții și de a le exprima verbal dar, pe lângă aceste aspecte de bază alexitimia implică și pericolul încetării perceperii senzațiilor fizice dintr-o anumită cauză emoțională. Eliberarea emoțiilor se numește în termeni psihologici exprimare emoțională. Fiecare abordare psihoterapeutică include în tehnicile proprii metode de intervenție pentru exprimare emoțională. Asta întărește importanța recunoașterii emoțiilor și abilitatea de a le gestiona corect pentru starea noastră de bine.

Sunt Cornelia Hancsiki, psiholog clinician și psihoterapeut, membru IRPI, Institutul Român de Psihoterapie Integrativă, membru AMPP, Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie Vicepreședinte al Asociației de psiho-oncologie HMN, Satu Mare. Mă găsiți pe Facebook, Cabinet Individual de Psihologie Cornelia Hancsiki si pe www.paginadepsihologie.ro, unde puteți citi articole cu teme interesante.

Vă aștept cu bucurie!

Data evenimentului din această lună este 14 martie, ora 18.00 – 20.30. Întâlnirea va avea loc la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” de pe B-dul Transilvania, nr. 3.
Înscrieri se pot face la adresa: http://schimbarepozitiva.ro/exprimarea-emotionala-eliberare-de-stres-si-boala/

Toți cei interesați sunt așteptați într-un nou concept, alături de organizatori pentru a face diferența în această lume gri și a aduce o doză de energie pozitivă în viața dumneavoastră și a celorlalți.

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 de lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.

Partenerii „Serilor Pozitive” Satu Mare sunt: Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, Jurnalul de Nord Vest, Jurnalul de Satu Mare, SM Live și Biblioteca Județeană Satu Mare.

Persoana de contact: Delia Danea – psiholog&trainer dezvoltare personală, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , e-mail: contact@viata-un-dar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.