Deputații au aprobat înființarea Institutului Național de Administrație

Cu 269 de voturi „pentru” și două „abțineri”, Camera Deputaților a adoptat azi, 7 martie, Ordonanța prin care se înființează Institutul Național de Administrație (INA). El va avea sediul în București, în str. Occidentului, nr. 14, Sectorul 1.

Institutul va prelua activitatea în domeniul formării profesionale în administrația publică și al perfecționării profesionale a funcționarilor publici de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Centrele regionale de formare continuă pentru administrația publică locală.

INA va organiza programe de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, funcționari publici, personal contractual, persoane alese sau numite în funcție de demnitate publică sau asimilate acestora, aleși locali, manageri publici, precum și alte categorii de persoane.

Conducerea Institutului este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, care este ajutat de un vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat.

Personalul Institutului se compune din demnitari, funcționari publici și personal contractual. Salarizarea personalului INA se face potrivit legislației în vigoare aplicabile personalului plătit din fonduri publice.
Camera Deputaților este for decizional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.