Întâlnire pe nevăzute cu o carte

Echipa YouthBank Satu Mare, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Satu Mare, invită toți iubitorii de lectură la evenimentul „Întâlnire pe nevăzute cu o carte”! Toți cei care petrec cu plăcere câteva ore în compania unei cărți bune și sunt deschiși noilor experiențe sunt așteptați la o „întâlnire pe nevăzute” cu viitoarea lor carte preferată.

Azi, 3 martie, începând cu ora 17.00, toată lumea e invitată să își dea întâlnire cu un roman misterios în incinta Bibliotecii Județene, sala de lectură Gheorghe Bulgăr.

Cititorul va fi influențat doar de câteva indicii sugestive, și nu de o copertă interesantă sau un titlu neobișnuit. Fie că e un citat, o descriere scurtă sau câteva cuvinte cheie, mesajul scris pe ambalajul fiecărei cărți va fi singurul reper valabil. În acest spirit, YouthBank dorește să încurajeze cititul în rândul tinerilor sub deviza „O carte nu trebuie judecată după copertă”.

Coordonat local de Asociația „Samstudia”, YouthBank este un program internațional de voluntariat cu scopul de a da formă viitorului prin ideile tinerilor. Scopul este mobilizarea membrilor echipei spre a strânge o anumită sumă care va putea fi întrebuințată finanțării de proiecte. Pe lângă dezvoltarea comunității, YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

Asociația pentru Relații Comunitare (arcromania.ro) a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj‐Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale.

În iunie 2014 ARC a înființat Fundația pentru Implicarea Tinerilor (fundatiafit.ro), care este responsabilă de coordonarea națională și extinderea rețelei YouthBank România (youthbank.ro). În prezent programul este implementat cu ajutorul unor organizații partenere în 10 comunități: Alba Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galați, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Satu Mare, Sibiu și Timișoara pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.