Gest inedit de Ziua Femeii. Vezi ce au de gând bibliotecarii sătmăreni

Filiala nr. 1 a Bibliotecii Județene Satu Mare organizează marți, 7 martie, în ajunul „Zilei Internaționale a Femeii”, o acțiune de încurajare a cititului și de promovare a serviciilor bibliotecii publice în rândul doamnelor și domnișoarelor din Cartierul Micro 16.

Acțiunea gândită de cele două bibliotecare, Natalia Răceanu și Maria Rusu, se va materializa prin a oferi câte o carte în dar tuturor persoanelor de gen feminin care trec pragul filialei, gest însoțit de ghiocei, florile care vestesc primăvara.

Cărțile oferite în dar provin din donații de la persoane fizice care utilizează serviciile filialei, sunt într-o stare foarte bună de conservare, fiind, în general, romane de dragoste din literatura engleză și americană, în ediții recente. Parte din aceste donații au fost reținute în vederea dezvoltării colecțiilor bibliotecii cu titluri care nu se regăsesc pe rafturi.

„Sperăm ca demersul nostru să reprezinte o surpriză plăcută pentru cititoarele care frecventează Filiala nr. 1, să lectureze cu mare plăcere cărțile oferite în dar și să se alăture nouă, bibliotecarilor, în stăruința cu care promovăm cititul și biblioteca, mai cu seamă în rândul copiilor și tinerilor”, sunt de părere cele două doamne bibliotecare.

Filiala nr. 1 a Bibliotecii Județene Satu Mare funcționează la parterul imobilului situat pe Strada Brândușa, nr. 17. Cu un fond de peste 22.000 de publicații aparținând tuturor domeniilor cunoașterii, acest punct de servicii și-a făcut simțită prezența în comunitatea pe care o deservește prin numeroase proiecte și acțiuni culturale, derulate în parteneriat cu unitățile de învățământ din zonă, dar și prin acțiunile caritabile derulate la finele anului trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.