A vrut să iasă din țară cu documente false

Polițiștii de frontieră sătmăreni au oprit la ieșirea din țară un ucrainean care a încercat să treacă frontiera prezentând la control documente false de călătorie. A fost predat ulterior autorităților ucrainene de frontieră.

Miercuri, 1 martie, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean care la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate și un pașaport pe numele Miroslav G., 32 de ani, din Lituania. Acesta călătorea într-un autoturism marca Audi, înmatriculat în Belgia și condus de cetățeanul ucrainean Marian H., în vârstă de 25 de ani, din Cernăuți.

În urma verificărilor efectuate pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au constatat că documentele de călătorie lituaniene prezentate la control de către Miroslav G. nu sunt unele autentice și nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond. Mai mult, asupra conducătorului auto au descoperit și un permis de conducere tot pe numele Miroslav G., dar și acesta era unul fals. De asemenea, asupra șoferului mașinii oamenii legii au găsit un pașaport eliberat de autoritățile ucrainene pe numele Vadim H., 34 de ani, din Ucraina.

Așadar, persoana care la controlul de frontieră prezentase documente lituaniene false era, de fapt, cetățeanul ucrainean Vadim H., în vârstă de 34 de ani. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatatea.

Vadim H. a fost predat de polițiștii de frontieră români autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului dintre cele două țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.