Ministrul Gabriel Leş s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a primit-o marţi, 28 februarie, la sediul MApN, pe Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei în România.

Întrevederea face parte din seria întâlnirilor planificate după preluarea mandatului şi a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului pe teme de interes reciproc, ce au vizat cu precădere aspecte referitoare la relaţiile de colaborare bilaterală în domeniul apărării, precum şi în cadrul NATO şi al Uniunii Europene.

Ministrul Gabriel Leş a subliniat importanţa şi trendul ascendent al colaborării în domeniul apărării şi a mulţumit pentru contribuţia Olandei la eforturile de realizare a prezenţei avansate a NATO în România, menţionând sprijinul concret pentru operaţionalizarea brigăzii multinaţionale de la Craiova.

Oficialul olandez a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului strategic pe teme actuale de securitate, inclusiv cu implicarea societăţii civile şi a mediului de afaceri din cele două ţări, armonizarea poziţiilor în cadrul NATO şi UE pe principalele subiecte de pe agendă, respectiv postura de apărare şi descurajare a Alianţei şi implementarea Strategiei Globale a UE în domeniile securităţii şi apărării.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.