Angajați ai Penitenciarului Satu Mare, în vizită de lucru în Portugalia

În perioada 19-23 februarie doi reprezentanţi ai Penitenciarului Satu Mare au efectuat o vizită de lucru în Portugalia, în cadrul Proiectului „SK.IN- skills for inclusion”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ parteneriate strategice.

În cadrul proiectului mai sunt implicate organizaţii neguvernamentale din Italia, Portugalia, Grecia şi Lituania. Proiectul îşi propune identificarea de metode de lucru cu persoane cu risc de excluziune socială, care vor fi cuprinse într-un booklet, în limba engleză, care va putea fi vizualizat şi pe site-ul Comisiei Europene. Fiecare partener va organiza câte 5 workshop-uri locale.

În cadrul întâlnirii din Portugalia a avut loc prezentarea fiecărei organizaţii, a metodelor de lucru folosite şi a strategiilor aplicate în munca desfăşurată cu grupurile cu risc de excluziune socială. Reprezentanţii unităţii penitenciare sătmărene au prezentat un material despre sistemul penitenciar românesc şi despre munca depusă în vederea reintegrării sociale a deţinuţilor.

Pe perioada celor 18 luni, cât durează proiectul, vor avea loc trei întâlniri de lucru – în Portugalia, Grecia, România şi un training în Italia.

Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea metodelor de lucru pentru a obţine rezultate optime în ceea ce priveşte munca cu persoanele cu risc de excluziune socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.