Tragedie pe Someș. Pompierii au intervenit de urgență

 

Un pescar a căzut azi (26 februarie) după-amiază în Someș, în zona Podului Galben. Alți doi bărbați au sărit în apă să-l scoată la suprafață. Unul dintre bărbați a decedat, un altul a ajuns la spital, iar al treilea încă nu a fost găsit de către pompieri. 

În cursul zilei de azi, în jurul orei 17.01, un echipaj de căutare – salvare cu barcă pneumatică şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Satu Mare pentru salvarea unor persoane căzute în albia râului Someş.

Conform informaţiilor furnizate de apelant, un pescar a căzut în apă, iar alţi doi au sărit după el cu gândul de a-l salva, însă au rămas şi ei blocaţi în albia râului, deoarece malul era abrupt.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au găsit la mal un bărbat de aproximativ 32 de ani, recuperat de către apelant, pe ceilalţi doi neputându-i salva. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical, întrucât se afla în şoc hipotermic, ulterior, fiind transportat de urgenţă la spital.

Concomitent cu operaţiunile de prim ajutor, pompierii au adus la mal cu ajutorul accesoriilor din dotare, un bărbat de aproximativ 48 de ani, în stop cardio – respirator, pentru care s-au început procedurile de resuscitare, însă fără succes, medicul SMURD declarându-i decesul.

Cea de-a treia victimă (bărbat de aproximativ 50 de ani), conform spuselor apelantului a fost luată de apă înainte de sosirea echipajelor de salvare. Pentru aceasta, fiind derulate căutări de către echipajul de pompieri dotat cu barcă de salvare.

Vom reveni cu detalii.