S-a votat ! Crește factura la salubrizare (Video)

Cu 12 voturi „pentru”, 7 „abțineri” și un vot „împotrivă”, proiectul de hotărâre prin care sătmărenii vor plăti mai mult, de la 1 martie, cu aproximativ 35% la factura de salubrizare a trecut în cadrul ședinței de astăzi, 23 februarie, a Consiliului Local.

De la vot s-au abținut consilierii PSD: Ciprian Crăciun, Dumitru Fanea, Radu Roca, Adrian Micle, Manuela Rogoz și Octavian Ardelean, respectiv Robert Pugner de la ALDE.
Silviu Sumlas (PSD) nu a participat la vot, iar Mihai Huzău (ALDE) a votat „împotrivă”. Restul consilierilor, adică UDMR+PNL au votat pentru creșterea facturilor.

În luarea de cuvânt, președintele ședinței de azi, Mihai Huzău a declarat că această taxă trebie plătită de firma care administrează groapa de gunoi, care, potrivit consilierului local este „poluatorul”, însă legislația în vigoare, în opinia acestuia, nu explică foarte clar cine este acesta.

De o cu totul altă părere este consilierul Ștefan Rssler care a declarat că această taxă trebuie colectată de la populație, deoarece aceasta este „poluatorul”.

City-managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a subliniat faptul că există norme de aplicare pentru această taxă suplimentară și că „poluatorul” este persoana care produce acel gunoi menajer, adică sătmărenii.

În urma votului de astăzi, tarifele vor crește de la 7,39 lei/persoană/lună cât este în prezent la aproximativ 10 lei/persoană/lună.

Cu toate acestea, tariful o să varieze de la o lună la alta, în funcție de cantitatea de gunoi care va fi depusă la groapa de la Doba.
Noul tarif se aplică de la data de 1 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.