Pregătiri pentru construirea Centurii ocolitoare a municipiului. Ce spune Kereskenyi Gabor (Video)

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că s-a solicitat urgentarea elaborării unei Hotărâri de Guvern privind procedurile de expropriere pentru construirea centurii ocolitoare a orașului. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 22 februarie.

Kereskenyi spune că trebuie expropriate în jur de 500 de proprietăți, iar HG ar putea să fie adoptată până în luna aprilie al acestui an.

În această perioadă, potrivit primarului, se fac forări pentru elaborarea studiului geologic. Dacă totul va fi în ordine, lucrările vor începe în primăvara acestuiu an.
Trebuie spus că doar pentru lucrările din anul în curs, Guvernul României a alocat 137 de milioane de lei.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

Totodată, se vor construi și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.
Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.