Ce se întâmplă cu parcările din Micro 17 ? Ce spune primarul

Una dintre temele luate în discuție în cadrul conferinței de presă de azi, 22 februarie, organizată de conducerea Primăriei Satu Mare a fost și cea referitoare la situația parcărilor din Micro 17.

Kereskenyi spune că actuala conducere a Primăriei a avut dubii cu privire la încredințarea directă a contractelor pentru reabilitarea acelor parcări. Fosta administrație a împărțit lucrarea în 13 contracte mai mici a câte 100.000 de euro, pe care le-a atribuit unei firme, evitându-se astfel organizarea unei licitații.

Edilul spune că persoanele din Primărie care la acea vreme au semnat documentele pentru încheierea contractelor, după venirea noii conduceri au refuzat să semneze din nou pentru viza de control financiar preventiv, ajungându-se astfel în instanță. Însă, procesul a fost pierdut în prima fază de către municipalitate.

„Nu am iniţiat o nouă procedură de achiziţie pentru că aşteptăm sentinţa finală, dacă vom avea în mână sentinţa, dacă câştigăm în instanţă atunci va trebui să scoatem la licitaţie deschisă acele lucrări, dacă pierdem vom avea în mână o sentinţă cu care se pot începe din martie lucrările”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Scoaterea la licitație a lucrărilor nu face decât să prelungească chinul locuitorilor din zonă. Astfel, dacă Primăria câștigă în instanță, cel mai probabil în acest an nu se va lucra nimic la acele parcări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.