Donație de carte franceză pentru școlile din Satu Mare

Joi, 16 februarie, la Casa Corpului Didactic din Satu Mare, a avut loc recepția donației de carte franceză din partea asociației ADIFLOR din Franța.

Acțiunea a fost derulată în cadrul proiectului internațional „Semons, en Roumanie, le plaisir de lire en français”, ediția a IV-a, coordonat de Asociația franceză ADIFLOR și de Asociația Română a Profesorilor de Franceză (ARPF).

Parteneriatul a fost facilitat de Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic din Satu Mare, precum și de Asociația franceză „La plume et l’encrier”. La eveniment a luat parte inspectorul de limbi moderne Aida Anderco, care a salutat proiectul ca fiind binevenit pentru școlile din județul nostru, exprimându-și totodată susținerea pentru profesorii de limba franceză și activitățile desfășurate de aceștia.

Scopul principal al proiectului este promovarea limbii și a culturii franceze, prin dotarea școlilor din România cu materiale didactice și auxiliare de calitate fabricate în Franța.

Printre materialele donate se află: metode de limba franceză, lecturi pentru tineret, ghiduri pedagogice pentru profesori, hărți, albume, atlasuri, benzi desenate, CD-uri, DVD-uri, fișe pedagogice, dicționare și altele.

ARPF a primit materiale pentru predarea limbii franceze în grădinițe, printre care un kit pedagogic realizat de departamentul pedagogic al ADIFLOR. Aceste materiale sunt realizate de specialiști francezi în studii pedagogice și sunt adaptate la particularitățile de învățare ale copiilor cu vârste între 3 și 5 ani.

Prin parteneriatul cu ADIFLOR, ARPF își propune realizarea unui curs de formare pentru profesori pe teme de predare a francezei la nivel preșcolar, astfel încât programul pentru grădinițe care va fi implementat de anul viitor să fie unul pregătit în mod profesionist și să obțină rezultate de calitate.

Anul acesta au beneficiat de aceste donații de carte franceză următoarele instituții din județul Satu Mare: Colegiul Național „Doamna Stanca”; Colegiul Național „Mihai Eminescu”; Colegiul Național „Ioan Slavici”; Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”; Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”; Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”; Liceul Teoretic Negrești-Oaș; Liceul Tehnologic „Gheorghe Barițiu” Livada; Liceul Tehnologic Tășnad; Școala Gimnazială „Lucian Blaga”; Școala Gimnazială „Octavian Goga”; Școala Gimnazială nr. 1, Negrești-Oaș; Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Moftinu Mic; Casa Corpului Didactic Satu Mare; Asociația Română a Profesorilor de Franceză din județul Satu Mare.

Materialele vor fi depozitate de școlile beneficiare în spații amenajate corespunzător și utilizate de profesorii de limba franceză în procesul instructiv-educativ.

Cărțile donate pentru Casa Corpului Didactic vor fi înregistrate în biblioteca acesteia, astfel încât ele să poată fi consultate de toate cadrele didactice interesate.

ARPF va utiliza materialele primite în scopul promovării limbii franceze prin premierea câștigătorilor concursurilor înființate de ARPF Satu Mare, precum Festivalul „Chants, sons sur scène”, concursul pentru gimnaziu „Le petit Francophile”, concursul pentru liceele tehnice „La techno roule”, dar și prin alte programe și proiecte care vor fi derulate în cadrul asociației sau în parteneriat cu aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.