Kereskenyi Gabor: Anul 2017 va fi unul al reparațiilor și proiectelor

Proiectul de buget pe 2017 al municipiului Satu Mare a fost tema conferinței de presă de astăzi, 15 februarie, susținută de conducere Primăriei. Potrivit primarului Kereskenyi Gabor, anul 2017 va fi unul al reparațiilor de străzi și al proiectelor.

Alături de primar, la conferința de presă au participat și cei doi viceprimari, Adrian Albu și Doina Feher, dar și city-managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba.
Din documentul prezentat reiese că din bugetul de 297 de milioane lei, 254 de milioane sunt alocați pentru funcționare, iar restul de 43 de milioane pentru dezvoltarea orașului.

În ceea ce privește reparațiile pe străzile din municipiu, în buget este prevăzută suma de peste 23 de milioane de lei. Potrivit primarului, în acest an vor fi reabilitați peste 250 de mii de metri pătrați de asfalt.

De asemenea, Kereskenyi a revenit și la ideea cu cele două parcări supraetajate, dintre care una ar urma să fie construită în spatele Magazinului Someșul, iar cea de-a doua pe strada Mihail Kogălniceanu. De asemenea, Primăria dorește să reabiliteze și casa proptită în bârne de pe strada Rândunelelor din Satu Mare.

Totodată, se dorește reabilitarea „gropii lui Gyuszi” din Centrul Nou, dar și al Pasajului „Corneliu Coposu”. Lemnul din groapă va fi înlocuit cu un material compozit, în compoziția căruia intră lemn și material plastic.

Se are în vedere și reabilitarea Stadionului „Dinamo”, unde se dorește punerea unui gazon sintetic care va costa înn jur de 200.000 de euro.

Vor fi amenajate piste pentru bicicliști dar se are în vedere și reabilitarea trotuarelor din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.