Lecție de astronomie la planetariul mobil din Satu Mare (Foto&video)

Zeci de elevi au trecut azi (14 februarie) dimineață pragul Casei Meșteșugarilor pentru a participa la ora de astronomie susținută sub cupola primului planetariu mobil din România. Spectacolele vor avea loc începând de astăzi și până în 17 februarie, între orele 09.00 și 18.00.

Copiii au ascultat povești despre Carul Mare și Carul Mic, dar și despre originile personajelor mitologice. Au învățat despre misterele Universului, dar și câteva informații utile despre planetele din Sistemul Solar.

Proiectul este unul unic prin caracterul său educațional și interactiv.

„Noi ne-am dat seama că astronomia e tratată foarte sumar în școli sau, cel puțin, că prezentările care se fac nu sunt ambalate într-un mod interactiv și atractiv pentru copii.
E important ca ei să poată pune întrebări, să-și exprime bucuria liberi și să își dea seama de frumusețea universului, mai ales în contextul în care astronomia e o știință în plină expansiune, căreia i se acordă o atenție din ce în ce mai mare și de către publicul larg. Cine știe? Următorul Gagarin s-ar putea naște la Satu Mare” a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul și coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educațional.

Cei care vor trece pragul planetariului se vor lăsa purtați de telescopul Hubble în tainele Universului, iar la sfârșit vor putea cunoaște un astronaut de pe Stația Spațială Internațională.

Spectacolele se desfășoară din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 11 lei.

Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/380306038996247/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.