Un polițist își lansează albumul de benzi desenate. Despre cine este vorba

Vineri, 17 februarie, la ora 18.00, la Castelul Károlyi, va avea loc lansarea albumului de benzi desenate „Eternul Adam”, realizat după o nuvelă de Jules Verne. Lansarea de carte va fi urmată de o expoziție de benzi desenate.

Autorul albumului este dr. Gabriel-Virgil Rusu, un om de cultură care activează în mai multe domenii, cum ar fi istoria, arta benzilor desenate și muzica.

A absolvit Academia de Poliție „Al. I. Cuza”, Facultatea de Drept și Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității „Babes Bolyai”, unde și-a luat doctoratul și desfășoară activități didactice în calitate de profesor asociat. Este comisar șef de poliție și director adjunct al Școlii de agenți de poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

În anul 2013, lucrarea sa, „Cetatea lui Martinuzzi”, a fost distinsă cu premiul Academiei Române. După o documentare pe parcursul a 10 ani, Gabriel Virgil Rusu a lansat și cartea „Floarea pustei – istoria lui Rózsa Sándor”, ultimul mare haiduc al Europei. De numele său se mai leagă volumele „Vremea Cruciadelor”, „Restituiri transilvane. O lume așa cum a fost” și „Gherla armeană”.

Gabriel-Virgil Rusu e și un apreciat autor de benzi desenate. A avut expoziții la diverse saloane de benzi desenate din țară, în București, Craiova, Constanța, a publicat peste 30 de lucrări și trei albume: „Premiera”, „Porțile creației” și ultimul album de acest gen, „Eternul Adam”, o povestire de 30 de pagini, inspirată dintr-o nuvelă mai puțin cunoscută a lui Jules Verne.

Evenimentul este organizat de către Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de promovare a turismului cultural „Grof Károlyi” și va fi moderat de către Bogdan Georgescu și Dan Coșarcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.