Vezi planurile LIDL de la Satu Mare

Magazinul LIDL a primit autorizație de construcție. Astfel, investitorii pot începe construirea spațiului comercial de pe Drumul Careiului, ce se va afla în vecinătatea Bisericii Ortodoxe „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Magazinul va fi poziționat cu spatele spre lăcașul de cult, având deschidere spre Drumul Careiului și intersecția de la Crinul. De asemenea va fi constuită o parcare cu 138 de locuri, cu acces atât de pe Drumul Careiului, în imediata vecinătate a străzii Dunării, cât și înainte de urcarea pe Podul Golescu, imediat după intersecția Crinul.

De asemenea, în proiectul elaborat de către cei de la LIDL, este prevăzută și amenajarea sensului giratoriu de la Crinul, despre care găsiți detalii aici:

http://www.satmareanul.net/2017/02/09/lidl-cere-aviz-pentru-amenajarea-sensului-giratoriu-de-la-crinul/

Proiectul privind construirea magazinului LIDL a primit aprobarea consilierilor locali în ședința extraordinară din data de 19 august, cu 19 voturi „pentru” și o abținere. Singurul consilier care s-a abținut a fost Robert Pugner de la ALDE.

Singura modificare adusă proiectului a fost ridicarea unei perdele vegetale care va izola viitorul magazin de biserica aflată în vecinătatea acestuia.

Vă reamintim că la începutul lunii august 2016, protopopul ortodox Ioan Socolan, împreună cu mai mulți preoți și o mână de credincioși s-au opus proiectului LIDL, cerând repoziționarea magazinului, susținând că acesta ar „obtura imaginea bisericii”. În cele din urmă s-a ajuns la o înțelegere, reprezentanții bisericii acceptând ridicarea unei perdele vegetale între lăcașul de cult și viitorul magazin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.