Un sătmărean, alături de Papa Francisc. Vezi detalii (Foto)

Doi seminariști greco-catolici români, dintre care unul este originar din comuna Odoreu, Daniel Piț, au participat la Jubileul Preoților și al Seminariștilor, care a avut loc la Vatican.

Evenimentul s-a desfăurat în vara anului trecut, însă o imagine cu sătmăreanul nostru a apărut și pe coperta cărții „Siate preti, non funzionari”, un interviu acordat de către Suveranul Pontif directorului revistei „Pastores”, José María Recondo (Foto: Daniel Piț, tânărul din stânga fotografiei).

Cei doi seminariști sunt Cristian Bonțe și Daniel Piț (Odoreu).

Daniel Piț, tânărul sătmărean este student la Pontificia Universita Lateranense de la Roma, se arată într-un articol publicat pe site-ul www.e-communio.ro.

„Ne bucurăm pentru tine și colegii tăi. Ne bucurăm că un tânăr odorean este prezent alături de Papa Francisc pe coperta unei cărți. Comuna Odoreu este mândră de tine și te susține!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook al comunei Odoreu: https://www.facebook.com/comuna.odoreu?fref=ts

Daniel Piț a studiat Teologie Pastorală greco-catolică la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Fundamentele creștine ale Europei la Facultatea de teologie greco-catolică din Oradea, iar în prezent este student la Pontificia Universita Lateranense de la Roma.

În trecut, Daniel Piț a fost profesor la Școala „Grigore Moisil” din Satu Mare dar și secretar la Protopopiatul greco-catolic din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.