Criză de apă la Negrești-Oaș. Ce soluții propune Apaserv-ul (Foto)

De peste două luni de zile, locuitorii orașului Negrești-Oaș se confruntă cu o acută criză de apă. Pentru a găsi o rezolvare cât mai urgentă, primarul orașului, Aurelia Fedorca, a convocat joi, 9 februarie, o ședință extraordinară la care au participat foarte mulți negreșteni dar și directorul Apaserv, Dan Stejerean respectiv directorul ADI Apă-Canal, Nicolae Lazin.

În cadrul ședinței reprezentanții Apaserv au recunoscut că au greșit și că au comunicat prost.

„Bineînțeles că scuzele nu sunt suficiente, însă în urma discuțiilor reprezentantul Apaserv a admis că au greșit, că au comunicat prost, că dispeceratul nu a preluat sesizările negreștenilor și nu au informat suficient cetățenii despre problemele care au apărut. În consecință, Apaserv și-a luat angajamentul de a monitoriza constant situația și de a preîntâmpina astfel apariția unor probleme similare”, spune primarul aurelia Fedorca.

De asemenea, Apaserv a ropus următoarele soluții:

-diminuarea facturilor pentru lunile în care au fost înregistrate probleme;
-peste o lună și jumătate Apaserv va începe contorizarea individuală la apartamente și apoi la case. După ce vor fi contorizare individual toate locuințele, vor fi reduse pierderile și se va regla consumul;
– Înființarea unui dispecerat la Negrești-Oaș care să preia sesizările negreștenilor, având în vedere că angajații dispeceratului de la Satu Mare nu au preluat sesizările și nu au comunicat corect cu cetățenii;
– Pentru a rezolva definitiv problema, soluția este implementarea proiectului privind racordarea la două surse alternative de apă de pe raza orașului Negrești-Oaș astfel încât cetățenii să nu ami depindă de sursa de apă de la Valea Rea de la Huta.

Astfel, vor fi construite captări pe râul Talna și vor fi forate trei puțuri pe platforma din spatele Liceului „Ionița G. Andron”, dar va fi construit și un rezervor de apă de mare capacitate care să asigure necesarul de pentru perioade mai lungi.

„Proiectul este în stadiu avansat, vom obține finanțare din fonduri europene, iar procedurile vor începe în perioada următoare. Azi, debitul apei a început să crească și presiunea revine încet la normal”, spune primarul din Negrești-Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.