Artiștii plastici sătmăreni, apreciați la „Seara Artelor” de la Cluj-Napoca

Joi, 9 februarie în organizarea Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca a avut loc, cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Seara Artelor”.

Această acțiune a cuprins un maraton cultural la care au fost invitate mai multe şcoli de arte din ţară, centre culturale și asociaţii ale artiştilor plastici.

Din Satu Mare au participat: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale reprezentat de: managerul instituției, Robert Laszlo, meșterul olar Istvanfi Geza, sculptorul Koter Vasile și consultantul artistic, Enyedi Stefan; Asociația Artiștiilor Plastici, de: președintele Gergely Csaba și vicepreședintele Tilinger Ștefan. Iar Școala de Arte, a fost reprezentată de profesorul de pictură Robert Abkorovits.

De asemenea, artiști care au mai expus pe simezele clujene au fost: Aurel Țenț, Elisabeta Talpoș și Emil Lajos Kovacs.

Clujenii și nu numai s-au arătat impresionați de lucrările sătmărenilor, afirmând că la Satu Mare sunt foarte mulți artiști de valoare și cunoscuți atât pe plan național cât și internațional.

Dintre instituțiile care au mai fost prezente la acest eveniment amintim: Şcoala de Arte Piteşti, Şcoala de Arte Reşiţa, Asociaţia Artiştilor Plastici Cluj, Asociaţia Artiştilor Câmpia Turzii, Şcoala de Arte Târgu Jiu, Şcoala de Arte Târgu Mureş, Şcoala de Arte Oradea, Centrul Cultural al judeţului Sălaj, Şcoala de Arte Sfântu Gheorghe, Şcoala de Arte Miercurea Ciuc, Şcoala de Arte Zalău, Şcoala de Arte Alba și Şcoala de Arte Bistriţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.