Un pictor din Satu Mare, expune într-o galerie din Las Vegas. Cine este acesta (Foto)

SAMSUNG

Metropolitan Gallery Art Museum of Las Vegas (Nevada) va găzdui expoziția intitulată „International Contemporary Masters”. Printre cei selectați să-și expună creațiile în cadrul acestui eveniment se numără și artistul de renume mondial, Alexandru Darida, care va prezenta printre altele portretul lui Constantin Brâncuși, o lucrare realizată în ulei pe pânză. Darida este originar din Satu Mare.

Vernisajul va avea loc în data de 4 martie, locația fiind 450 Fremont street Las Vegas. Lucrările de artă aparțin artiștilor care apar în cartea „International Contemporary Masters” (volumulul Xl 2017), album care va fi lansat cu această ocazie.

Alexandru Darida de curând a primit Premiul Internațional „Cristoforo Colombo Art Explorar” Genova, Italia.

Recepția și ceremonia premiilor va avea loc în data de 18 februarie, în sala „Auditorium Aquarium” din Genova.

În data de 27 mai 2017, Darida va fi în Florența, unde va avea loc ceremonia și vernisajul expoziției „Top 60 Masters of Contemporary Art”, selecție făcută de revista „Art Tour International Magazine”.

Este demn de remarcat faptul că 2 ani consecutiv, Alexandru Darida a fost selectat în rândul celor din „Top 60 Masters of Contemporary Art”.

Născut la Satu Mare, Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Bucureşti în 1978. În 1985 artistul a plecat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei „Benedetti” din Roma, iar doi ani mai târziu (1987) Darida a emigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la „American Academy of Art”, fiind marcat de arta profesorului Irving Shapiro.

De-a lungul carierei sale, Alexandru Darida a primit numeroase premii printre care: Premiul Internaţional pentru Pictură „Formello” – Roma; Premiul de Excelenţă la expoziţia de miniaturi multimedia din România; Premiul de Excelenţă al oraşului Chicago, etc.

Lucrările artistului se află în colecţiile unor prestigioase instituţii, precum: Powerhouse Museum şi Sydney Opera House (Sydney, Australai), Smithsonian Museum (Washington DC), Illinois State Museum şi la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti.

În prezent, artistul de origine sătmăreană este stabilit la Chicago, unde are atât propriul atelier cât şi o galerie de artă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.