Peste 60 de kg de tutun fără documente, ascunse într-o mașină

În dimineața zilei de 8 februarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat la controlul de frontieră, cetățeanul român Ivan F. în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Suceava.

Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea de 61 de kg de tutun pentru narghilea, nemarcat, pentru care cel în cauză nu avea documente legale.

Întreaga cantitate, în valoare de 9.760 de lei, a fost reținută în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.