Voicu Șichet își lansează cartea „Pe urme de eroi”

Biblioteca Județeană organizează joi, 9 februarie, cu începere de la ora 14.00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, lansarea cărții „Pe urme de eroi”, în prezența autorului, colonelul (r) Voicu Șichet.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Asociația Civică „Tempora” și Editura „Citadela” și va fi moderat de Lacrima Istrăuan, managerul instituției gazdă.

Apărută la Editura Citadela, în anul 2016, în colecția „Din istoria presei sătmărene”, cartea „Pe urme de eroi” reprezintă unirea tuturor articolelor apărute în rubrica „Jurnalul cimitirelor și monumentelor eroilor”, semnată și asumată de autorul Voicu Șichet, pe percursul a 29 de numere ale revistei de cultură și educație patriotică „Eroii Neamului”.

Cosiderat de prefațatorul Viorel Câmpean „un volum mărturisitor”, „Pe urme de eroi are meritul de a ilustra truda unui om care […] s-a ostenit să aducă pentru cititori consemnări despre ceea ce a întâlnit în județ, din perspectiva monumentelor istorice.

Voicu Șichet s-a născut în 14 iunie 1961 la Satu Mare. A urmat cursurile primare și secundare la Tătărești. Clasele liceale le-a urmat la Liceul „Mihai Eminescu” din Satu Mare. În 1986 a început cursurile Școlii de Ofițeri a Ministerului de Interne de la Băneasa. A lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații până în octombrie 2006. A urmat cursurile fără frecvență și postuniversitare ale Facultății de Drept din Cluj-Napoca, precum și alte cursuri și masterate pe linie profesională.

A reușit să realizaze revista culturală și de educație patriotică „Eroii Neamului”, ajunsă la al IX-lea an de apariție, numărul 30, primul din acest an fiind aproape de a vedea lumina tiparului.

A debutat editorial cu volumul Dicționar de „tătărășisme”, apărut în 2011, la Editura „Marist”. La aceeași editură a fost editată, în anul 2013, lucrarea „Cântări pentru ultimul drum”, în care valorifică manuscrise aparținând unui diac din Tătărești, Ioan Silaghi.

În anul 2014 publică, împreună cu dr. Viorel Câmpean, volumul 200 de ani de la zidirea Bisericii din Tătărești. Omagiu slujitorilor și credincișilor săi, tot la Editura „Marist”.

În 2015, sub auspiciile Editurii „Citadela”, dedică celui de-al XXV-lea număr al revistei pe care o coordonează un volum cu titlul Eroii Neamului la al XXV-lea pas. Indici bibliografici și popas de suflet, care este o dare de seamă asupra activității revistei în primii șapte ani de apariție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.