Șase sătmăreni au murit în accidente de muncă

Anul trecut au fost înregistrate șase accidente de muncă mortale în județul Satu Mare, reiese din evidențele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). În total, în județ, au fost înregistrate un număr de 64 de accidente de muncă.

Cele șase accidentele de muncă mortale s-au înregistrat în următoarele domenii: agricultură; colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor; lucrări speciale de construcţii; întreţinerea şi repararea autovehiculelor; transporturi rutiere de mărfuri (cu doi accidentaţi mortal). Din totalul de șase, trei au avut caracter de accident de muncă mortal de circulaţie.

În anul 2016 au încheiat incapacitatea temporară de muncă 74 de persoane (din anii 2015 şi 2016), din care: 65 prin reluarea activităţii, opt prin invaliditate şi una prin deces.

În anul 2016 au mai fost cercetate: 10 cazuri mortale în care decesul s-a produs din cauze patologice; două cazuri mortale care nu a avut caracter de accident de muncă; două accidente de muncă de circulaţie petrecute pe raza judeţului nostru în care au fost implicaţi lucrătorii unor angajatori din alte judeţe și un accident cu incapacitate temporară de muncă în care a fost implicat un șofer din Republica Lituania, aflat în delegaţie la o societate din judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.