„Ziua Internațională a Cititului Împreună” la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare se alătură inițiativei Lit World de a marca „Ziua Internațională a Cititului Împreună” (ZICI), coordonată la nivel național de „Citim Împreună România” (CIR).

Data aleasă pentru anul 2017 este joi, 16 februarie, iar la acest eveniment global și-au anunțat participarea milioane de oameni din peste 100 de țări.

În acest context, Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” își va deschide porțile la ora 09.00, pentru a primi copii, educatori, dascăli, părinți și bunici dornici să se alăture acestui eveniment, iar bibliotecarii sătmăreni vor alege de pe rafturi cele mai frumoase cărți pentru a le citi participanților basme și povești.

Evenimentul se va derula în intervalul orar 09.00-13.00, primele două ore (09.00-11.00) fiind rezervate preșcolarilor, iar ultimul interval de timp (11.00-13.00) va fi alocat elevilor din ciclul primar.

Cunoscute fiind beneficiile lecturii, acest eveniment reprezintă pentru Biblioteca Județeană Satu Mare un bun prilej de a se alătura cadrelor didactice și părinților în demersul lor de a încuraja lectura în rândul copiilor, de a promova colecțiile și serviciile de care dispune, dovedind, și în acest mod, rolul de instituție furnizoare de servicii culturale, de informare, învățare și recreere, pusă în slujba comunității pe care o deservește.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.