Ioana Bran despre bugetul pe 2017: „Am votat cu gândul la Satu Mare”

Parlamentul a adoptat astăzi, 7 februarie, proiectele de lege privind bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pe anul 2017. Proiectul privind bugetul de stat a fost adoptat cu 208 voturi „pentru” și 105 „împotrivă”, iar cel al asigurărilor sociale cu 208 „pentru” și 107 „împotrivă”.

„După 3 zile în comisia de buget finanțe reunită a celor două camere și două zile în plenul reunit am votat cu gândul la Satu Mare și la sătmărenii care și-au pus în noi speranța pentru un trai mai bun. Este un buget corect care creează premisele unei dezvoltării economice sustenabile atât pe termen scurt cât și pe termen mediu și lung precum și împărțirea echitabilă a rezultatelor acestei dezvoltări pentru toți românii”, spune secretarul Camerei Deputaților, parlamentarul social-democrat Ioana Bran.

Bugetul pentru acest an se va încadra în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat premierul României, Sorin Grindeanu.

„Bugetul anual este, cu siguranță, un moment important pentru România, pentru Guvern și pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele și toate programele publice pe termen scurt și mediu. Este poate singurul moment în care semnificația cuvintelor din declarațiile politice este înlocuită cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale. Putem astfel contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor în 2017 fără a pretinde însă că mulțumim pe toată lumea. Proiectul de buget pentru anul 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei și pe o creștere economică de 5,2%.

Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de Maastricht”, a declarat Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.