Accident teribil: TIR lovit de un tren

UPDATE: Traficul rutier a fost blocat pe durata a aproximativ trei ore, astfel că a fost  deviat și s-a desfășurat pe rute alternative. Șoferul TIR-ului și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ambilor  li s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii, iar pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal pentru  vătămare corporală din culpă.

Un grav accident de tren a avut loc în această seară (azi, 7 februarie), în jurul orei 22.35. Un TIR înmatriculat în județul Neamț a fost lovit de trenul care circula pe relația Satu Mare – Halmeu, la trecerea peste calea ferată situată pe varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare, destinat transportului greu, la ieșirea din Botiz spre Satu Mare.

În urma impactului, TIR-ul a fost distrus iar trenul a deraiat de pe șine.

Șoferul TIR-ului a suferit mai multe leziuni. De asemenea, un bărbat de 34 de ani, pasager în trenul care a deraiat, a fost rănit și transportat la spital.

La fața locului s-au deplasat echipaje de la Pompieri și Poliție. Urmează ca trenul sa fie repus pe șine, iar TIR-ul îndepărtat.

Pompierii intervin și pentru curățarea unor eventuale scurgeri de combustibil.

Traficul în zonă este blocat.

Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.